✅ Gratis verzending vanaf €40

✅ Binnen 1-2 werkdagen thuisbezorgd

✅ Stadsbier voor voetbalfans

NEC-in-strijd-met-Vitesse

Cocu en co. niet langs tienkoppig NEC, dat voor de tiende keer gelijkspeelt

NEC-in-strijd-met-Vitesse

Cocu en co. niet langs tienkoppig NEC, dat voor de tiende keer gelijkspeelt

Cocu en co. niet langs tienkoppig NEC, dat voor de tiende keer gelijkspeelt

NEC in gevecht met Vitesse en houden stand.

NEC heeft zondagmiddag knap stand gehouden tegen Vitesse. Oussama Tannane werd er na nog geen halfuur al uitgestuurd met een rode kaart. Toch wisten de Nijmegenaren het punt veilig te stellen.

Hoewel het niet uitverkocht was, zat de sfeer er goed in het GelreDome. De derby begon hard. Na vijftien seconden lag de wedstrijd al voor het eerst stil, toen Ryan Flamingo een overtreding begin. NEC begon goed en had kansen via Landry Dimata en Elayis Tavşan, die het Mitchell Dijks lastig maakte.

Na een kwartier viel er een grote kans aan de kant van Vitesse via Million Manhoef, maar hij stuitte op een formidabele Jasper Cillessen. In de 24ste minuut moest Tannane eraf na het maken van een slaande beweging naar Maximilian Wittek, die zich behoorlijk aanstelde. NEC moest met tien man verder. Toch gingen de bezoekers door met het uitdelen van speldenprikjes. Pas aan het eind van de eerste helft begon Vitesse echt aan te dringen.

Na rust werd de druk opnieuw opgevoerd door Vitesse en werden er kansen gecreëerd voor Manhoef en Bartosz Białek. Even later was Cillessen opnieuw van groot belang voor NEC, toen hij inzetten van Sondre Tronstad en opnieuw Manhoef keerde. Het stond na 65 minuten nog altijd 0-0 in de Gelderse derby en de tijd begon langzaamaan te dringen voor de Arnhemmers.

Lees ook

Rond de 70ste minuut werd de vermoeibaarheid van NEC, dat al lange tijd met tien man speelde, goed zichtbaar. Het verdedigen was daarmee begonnen voor de ploeg van Rogier Meijer. Wittek kreeg in de 82ste minuut een grote kans, maar Bart van Rooij verdedigde met alles wat hij had en voorkwam een treffer. Ook in het slotoffensief wist Vitesse niet meer te scoren. De Gelderse derby eindigt in 0-0.

Lees meer
Gratis verzending

Op alle bestellingen boven €40

Gemakkelijk 30 dagen retour

30 dagen geld terug garantie

Internationale bekendheid

Internationale Divisie Bier fans!

100% Veilig afrekenen

iDeal / MasterCard / Visa/ Klarna