✅ Gratis verzending vanaf €40

✅ Binnen 1-2 werkdagen thuisbezorgd

✅ Stadsbier voor voetbalfans

ESPN-besluit-na-transparant-overleg-topper-tussen-PEC-Zwolle-en-Heracles-Almelo-toch-op-tv-UA

ESPN besluit na ‘transparant overleg’: topper tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo toch op tv

ESPN-besluit-na-transparant-overleg-topper-tussen-PEC-Zwolle-en-Heracles-Almelo-toch-op-tv-UA

ESPN besluit na 'transparant overleg’: topper tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo toch op tv

ESPN besluit na 'transparant overleg’: topper tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo toch op tv

PEC Zwolle won in eigen huis met 3-2 van Heracles Almelo. Zondag gaan de Zwollenaren op bezoek in Almelo, een wedstrijd die waarschijnlijk niet live op tv is.

De topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle is zondag toch live te zien op tv. ESPN- woordvoerder Maarten van Rooijen meldt dat alle betrokken ‘de koppen bij elkaar hebben gestoken’. Waarom de zender terug komt op het eerdere voornemen niet live uit te zenden, is niet bekend.

Eerder meldde ESPN de wedstrijd niet uit te zullen zenden, omdat er te weinig animo voor zou zijn. PEC baalde van de gang van zaken. ,,We vinden het de wereld op z’n kop”, stelde directeur Xander Czaikowski.

Lees ook

PEC Zwolle op bezoek bij Heracles Almelo: dat is de topper van het weekend in de eerste divisie. Wint PEC, dan wordt het samen met de Almeloërs koploper. De vijfhonderd kaarten voor het uitvak waren binnen enkele minuten uitverkocht.

Combinatie met andere wedstrijden

De vele Zwolse supporters die geen kaart hebben bemachtigd, zouden de wedstrijd waarschijnlijk ook niet thuis op de bank of samen in de kroeg kunnen kijken. ESPN heeft namelijk besloten de wedstrijd niet live uit te zenden. Met de wedstrijden Go Ahead Eagles-FC Utrecht en Fortuna Sittard-PSV zouden om 14.30 uur al twee andere duels uitgezonden worden.

,,De combinatie met de andere wedstrijden maakt voor ons dat het geen geschikt moment is om deze wedstrijd live uit te zenden. De investering weegt niet op tegen het aantal kijkers dat zo’n wedstrijd kan trekken als er op dat moment ook twee eredivisieduels zijn”, vertelde woordvoerder Maarten van Rooijen namens ESPN eerder.

Ander speelmoment

,,We hebben nog geprobeerd samen met de clubs en de KNVB te zoeken naar een ander speelmoment, maar dat is niet gelukt. Dan is de consequentie dat de wedstrijd niet live op tv is”, vertelde hij. De oorzaak zit mede in de verplaatsing van de wedstrijd van vrijdag naar zondag in verband met het bekervoetbal ,,Op vrijdag hadden we de wedstrijd uiteraard wel live uitgezonden.”

,,Onze intentie is altijd om zo veel mogelijk wedstrijden live uit te zenden, maar de kosten moeten wel opwegen tegen de baten. Het moet wel zinvol blijven om een wedstrijd uit te zenden. De wedstrijd van Heracles tegen Jong AZ heeft afgelopen week volgens het kijkcijferonderzoek geen kijkers getrokken.”

8000 euro

ESPN wil de wedstrijd wel live uitzenden, maar dan moeten de clubs de productiekosten van zo’n 8000 euro betalen, zoals PEC Zwolle ook deed toen de wedstrijd tegen FC Dordrecht niet op tv was en er geen uitsupporters mee mochten.

PEC Zwolle vindt dat in dit geval de wereld op z’n kop en baalt van de gang van zaken. ,,Het is krom dat je moet betalen voor een wedstrijd die eigenlijk gewoon uitgezonden zou moeten worden”, vindt algemeen directeur Xander Czaikowski.

De uitkomst van de gesprekken is dat de wedstrijd wel te zien zal zijn. Maar duidelijk is dat PEC niet betaald heeft voor uitzending. ,,Er is altijd goed en transparant overleg geweest tussen alle betrokken. Ook vandaag weer , en dat heeft geleid tot een oplossing”, besluit Van Rooijen.

Lees meer
Gratis verzending

Op alle bestellingen boven €40

Gemakkelijk 30 dagen retour

30 dagen geld terug garantie

Internationale bekendheid

Internationale Divisie Bier fans!

100% Veilig afrekenen

iDeal / MasterCard / Visa/ Klarna