✅ Gratis verzending vanaf €40

✅ Binnen 1-2 werkdagen thuisbezorgd

✅ Stadsbier voor voetbalfans

GA-Eagles-trainer-René-Hake-blij-met-herstart-We-gaan-weer-op-zoek-naar-dat-goede-gevoel-UA-optimized

GA Eagles-trainer René Hake blij met herstart: ‘We gaan weer op zoek naar dat goede gevoel’

GA Eagles-trainer René Hake blij met herstart: ‘We gaan weer op zoek naar dat goede gevoel’

GA-Eagles-trainer-René-Hake-blij-met-herstart-We-gaan-weer-op-zoek-naar-dat-goede-gevoel

GA Eagles-trainer René Hake blij met herstart: ‘We gaan weer op zoek naar dat goede gevoel’

Na een winterstop van liefst acht weken barst het eredivisiegeweld dit weekeinde weer los. Go Ahead Eagles gaat zaterdag (aftrap 20.00 uur) op bezoek bij Fortuna Sittard en trainer René Hake heeft zijn ploeg er de afgelopen periode voor klaar proberen te stomen: ,,Ik heb progressie gezien, maar hier en daar moet er ook nog een tandje bij.”

Het is zover! Blij dat jullie weer beginnen?

René Hake: ,,Zeker, heel blij. Na ruim 5 weken voorbereiding wil je weer spelen. Ik had het al sinds het oefenduel met Feyenoord. In bijna alle Europese competities waren ze alweer begonnen, dan wil je zelf ook, dan begint het te kriebelen.”

Lees ook

Wat heb je tijdens die ongelooflijke lange break allemaal kunnen doen en gedaan?

,,In vergelijking met vorige seizoenen, hebben we de selectie nu langer rust kunnen geven, zonder het gevaar om te veel te verliezen. Daarna hebben we ruim vijf weken vooral aandacht besteed aan het slijpen aan de speelwijze en het verrichten van fysieke arbeid. De basis was al goed, nu konden we die verstevigen. Ook prettig met het oog op de komende lange periode met veel wedstrijden. Er is tot het einde van het seizoen nog maar één interlandbreak. dus als je nu een goede fysieke basis legt, heb je daar straks profijt van.”

Jullie zaten met negen competitiewedstrijden (en één bekerduel) zonder nederlaag op rij in een flow toen de competitie stopte. Bekruipt je wel eens de angst dat na zo’n lange periode dat goede gevoel weg is?

,,Wie denkt dat we nog eens tien duels ongeslagen waren gebleven als de competitie niet zo lang was onderbroken, leeft in dromenland. We nemen het zoals het is en gaan weer op zoek naar dat gevoel. De laatste oefenduels waren qua resultaat niet goed, maar ik heb wel dingen teruggezien waarmee we in de trainingen bezig zijn. Bijvoorbeeld: wat moeten wij doen als de tegenstander de speelwijze verandert? Ik zag ook mindere zaken, zoals kansen creëren en het tegenkrijgen van kansen. Ik heb progressie gezien, maar hier en daar moet er ook nog een tandje bij.”

De schouderblessure van Philippe Rommens, die voorlopig is uitgeschakeld vanwege een sleutelbeenbreuk, was een flinke domper.

,,Iedere blessure die langer dan een week duurt, is een domper. Zeker bij belangrijke spelers. Maar andere jongens krijgen nu weer kansen, er is een plek open. Philippe traint wel, hardlopen vooral. Maar hij moet voorzichtig zijn, mag geen fysiek contact hebben en voordat je na zo’n blessure weer echt durft, ben je wel een tijdje verder. Verder zijn we de afgelopen periode geconfronteerd met lichte blessures en ziekte bij meerdere spelers. Geen ideale voorbereiding wat dat betreft. Vooral de griep hakte er bij sommigen aardig in, ik merkte dat ze na terugkeer minder aankonden dan gedacht. Maar op Philippe na is iedereen nu beschikbaar, al is niet iedereen topfit.”

Fortuna Sittard, eerste 5 duels verloren, daarna 15 punten uit 9 wedstrijden. Het lijkt GA Eagles wel... Waar schuilt het gevaar van die ploeg?

,,Ik vind Fortuna vooral voorin heel erg goed, met onder andere Burak Yilmaz, Paul Gladon en Iñigo Córdoba. Ze zijn levensgevaarlijk als ze de ruimte krijgen, maken belangrijke goals. Met voorzetten is Fortuna ook goed, net als hun aanvallende backs. En hun keeper heeft in het eerste competitiedeel veel goede reddingen verricht. We mogen Fortuna hoe dan ook niet onderschatten, het zal een taaie wedstrijd worden. Dat zal gedurende de rest van het seizoen voor elke wedstrijd gelden, maar zo’n eerste na de winterstop is belangrijk. Hopelijk keren we met een goed gevoel terug uit Sittard.”

Fortuna Sittard-Go Ahead Eagles
Zaterdag 7 januari, aftrap 20.00 uur
Scheidsrechter: Danny Makelie
Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Amofa, Idzes, Kuipers; Willumsson, Linthorst, Tekie, Edvardsen; Adekanye, Lidberg.
Afwezig: Philippe Rommens (schouder).

Lees meer
Gratis verzending

Op alle bestellingen boven €40

Gemakkelijk 30 dagen retour

30 dagen geld terug garantie

Internationale bekendheid

Internationale Divisie Bier fans!

100% Veilig afrekenen

iDeal / MasterCard / Visa/ Klarna