✅ Gratis verzending vanaf €40

✅ Binnen 1-2 werkdagen thuisbezorgd

✅ Stadsbier voor voetbalfans

Gerald-Vanenburg-over-Mohamed-Ihattaren

Gerald Vanenburg over mislukte missie met Mohamed Ihattaren: ‘De tranen schieten in je ogen’

Gerald-Vanenburg-over-Mohamed-Ihattaren

Gerald Vanenburg over mislukte missie met Mohamed Ihattaren: ‘De tranen schieten in je ogen’

Mo Ihattaren en Gerald Vanenburg (r).

Voormalig topvoetballer Gerald Vanenburg heeft zich uitgebreid uitgelaten over de periode dat hij probeerde Mohamed Ihattaren bij Ajax klaar te stomen voor het eerste elftal. Bij de techniektrainer overheerst het gevoel dat het talent zijn eigen glazen heeft ingegooid. ,,Ten koste van alles willen slagen, daar ontbreekt het aan”, zo vertelde de oud-international bij het Ziggo-programma Rondo.

Ihattaren werd begin vorig jaar op voorspraak van Vanenbrug door Ajax gehuurd van Juventus. ,,Marc Overmars wilde hem in eerste instantie niet, want we hadden genoeg spelers voor zijn positie. Maar ik zei: Als we hem aan de gang krijgen denk ik dat hij beter is. Toen heeft Ajax hem genomen.”

Vervolgens ging Vanenburg intensief met het toptalent aan de slag. ,,Hij zat er dicht tegenaan, is een geweldige speler. Als je hem nu ziet dan schieten de tranen in je ogen, omdat je weet dat hij er niet uit heeft gehaald wat erin zit. Ik heb er alles aan gedaan om hem op een bepaald niveau terug te brengen, maar hij moet het zelf doen. Dat bleek dan toch te moeilijk.”

Lees ook

Wakker worden

Volgens Vanenburg moet Ihattaren ‘wakker worden’ en als dat niet gebeurt, wordt het helemaal niks meer met zijn voetbalcarrière. ,,Er zijn heel veel spelers die het voetbal niet snappen, maar wel elke week goed spelen.” Ihattaren lukte dat ondanks zijn begeleiding dus niet. ,,Hij moet zich melden voor de training en op tijd komen, al kwam hij niet altijd te laat. Mo deed dingen bij Jong Ajax in een paar wedstrijden, wat anderen in een heel seizoen niet lukt. Hij heeft genoeg kwaliteit, maar ten koste van alles willen slagen, daar ontbreekt het aan.”

Toen Ihattaren bij Ajax al op een zijspoor was beland, waagde Vanenburg in september nog een laatste poging. ,,Hij vroeg het zelf aan me. Ik ben toen heel duidelijk geweest: Als je niet doet wat ik zeg, dan wordt het een heel kort verhaal.” En dat werd het ook, want meteen ging het weer mis. ,,We waren aan het lopen op het trainingsveld en na één ronde ging hij al wandelen. Toen ben ik naar binnen gegaan. Ik hoopte op weerstand, maar hij stapte ook gewoon van het veld. Dat is een probleem van hem, terwijl het eigenlijk een geweldige jongen is.”

Ajax besloot in oktober om definitief de koopoptie op Ihattaren niet te lichten. De 20-jarige oud-PSV’er heeft bij Juventus nog een contract tot medio 2025. De Italianen hopen hem nog te kunnen verkopen of verhuren, maar momenteel heeft nog geen club toegehapt.

Lees meer
Gratis verzending

Op alle bestellingen boven €40

Gemakkelijk 30 dagen retour

30 dagen geld terug garantie

Internationale bekendheid

Internationale Divisie Bier fans!

100% Veilig afrekenen

iDeal / MasterCard / Visa/ Klarna