✅ Gratis verzending vanaf €40

✅ Binnen 1-2 werkdagen thuisbezorgd

✅ Stadsbier voor voetbalfans

Slot-hakt-knopen-door-Tot-de-conclusie-gekomen-dat-het-meer-een-invaller-is-UA-optimized

Slot hakt knopen door: ‘Tot de conclusie gekomen dat het meer een invaller is’

Slot hakt knopen door: 'Tot de conclusie gekomen dat het meer een invaller is'

Slot-hakt-knopen-door-Tot-de-conclusie-gekomen-dat-het-meer-een-invaller-is-UA-optimized

Slot hakt knopen door: 'Tot de conclusie gekomen dat het meer een invaller is'

Feyenoord begint op 8 januari, over vijf dagen, aan het tweede gedeelte van de Eredivisie. In aanloop naar die herstart wordt door Voetbalpraat op ESPN voorbeschouwd op het tweede deel van de competitie. Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad zat naast Wouter Bouwman, Freek Jansen en Kenneth Perez.

De journalist van het AD stelt dat Arne Slot ondanks de blessures van Trauner en Timber ‘opgewekt’ is. “Niet in paniek door een aantal blessures. Dat straalt hij niet uit. Je zou dan een beetje chagrijn kunnen bespeuren, maar dat is er niet.” Volgens Gouka is Feyenoord op zoek naar ‘Een rechtsbenige Rasmussen die wat sneller is’. De omschrijving doet vermoeden dat er geen grote transfers verwacht kunnen worden, zo meent Gouka.

Lees ook

Perez stelt dat er voor Feyenoord maar twee opties zijn als het intern opgelost gaat worden. De Deen stelt dat de afstemming van het elftal belangrijker is dan de snelheid van de laatste man. En denkt daarom dat Rasmussen op rechtsachterin geen probleem zou hoeven zijn, ook niet als er dan twee linkspoten centraal staan. Ook vindt Perez Lutsharel Geertruida een goede optie om Trauner te vervangen, al ontbeert het in het centrum dan wel aan kopkracht, zo vindt Gouka.

De clubwatcher voor het Algemeen Dagblad weet dat Slot nu aan een opstelling gaat werken zonder de twee basisspelers voor de rest van het seizoen. Kenneth Perez prijst de instelling van Arne Slot die niet op zijn lauweren rust ondanks de koppositie: “Ze denken niet als koploper maar als jager, dat vind ik goed. Hij kan dat ook niet, als je kijkt naar wat de mogelijkheden bijvoorbeeld bij Ajax zijn, maar Feyenoord heeft wel hele goede papieren.”

Kenneth Perez denkt dat Geertruida ook op het middenveld kan: “Voor alle blessures, bel Geertruida.” lacht de analist. Gouka stelt dat de supporters het meeste zien zitten in Mats Wieffer. “Die is aan de bal heel goed, maar in de duels nog een beetje, in voetbaltermen, een oud wijf.” De journalist weet dat, behalve Bjorkan, er geen spelers zullen vertrekken tenzij er ‘een enorm bod’ komt. De meest waarschijnlijke zou dan Orkun Kökçü zijn die op de radar staat van veel Europese topclubs.

Tot slot bespreken de heren ook de spitspositie bij Feyenoord. In de laatste oefenwedstrijd stond Igor Paixão in de basis. Dat had te maken met de lichte blessure van Danilo en het feit dat Slot nog niet overtuigd is van Santiago Gimenez. “Slot heeft hem geanalyseerd en tot de conclusie gekomen dat het meer een invaller is dan een basisspeler.” Het is volgens Gouka dan niet ondenkbaar dat Paixão ook als spits begint in Utrecht, als Danilo niet helemaal fit is, Danilo is volgens Gouka het meest waarschijnlijk de eerste spits. “Want dat lijkt me wel zijn nummer één in de spits.”

Lees meer
Gratis verzending

Op alle bestellingen boven €40

Gemakkelijk 30 dagen retour

30 dagen geld terug garantie

Internationale bekendheid

Internationale Divisie Bier fans!

100% Veilig afrekenen

iDeal / MasterCard / Visa/ Klarna